joi, 22 noiembrie 2012

Review - Cosmetic Plant Mască astringentă cu ulei de salvie si extract de merişor

Imi doream de ceva timp o masca gata preparata, pentru ca la camin nu prea am timpul si ustensilele necesare sa o prepar. Asa ca am decis sa incerc aceasta masca de la Cosmetic Plant, mai ales ca am citit lucruri bune despre ea.  Si cum doream sa iau si crema pentru maini cu ulei de catina si masline, le-am comandat pe amandoua de pe www.cosmeticplant.com. Si cum este recomandata pentru ten gras si mixt, numai bine mi se potriveste.

Ce spun ei:

Masca este destinată îngrijirii tenului gras sau mixt cu pori dilataţi. Conţine caolin şi bentonită, argile superioare cu proprietăţi absorbante, uşor sicative şi emoliente. Extractul de merişor şi lactatul de aluminiu sunt principiile active cu efect astringent, iar uleiul de salvia se distinge prin proprietăţile sale antimicrobiene şi antifungice. Se aplică săptămânal pe tenul perfect curat, preferabil după o expunere la aburi cu muşeţel, urmată de eliminarea comedoanelor. Se menţine 15-20 minute. Se îndepărtează cu  o compresă îmbibată în apă călduţă şi în final una rece. Se şterge apoi faţa cu loţiune antiacnee. Tenul rămâne neted şi catifelat.
Pret: 8 lei/100 ml


Ce spun eu:

Ambalaj: Masca vine intr-un tub destul de simplu de 100 ml. Se poate doza usor cantitatea necesara si cum nu este prea tare ambalajul, nu cred ca voi ramane cu vreun rest nefolosit. Pe ambalaj gasim informatiile necesare cu privire la ingrediente, folosire, etc.

Ingrediente : Aqua, Kaolin, Bentonite, Glycerin, Aluminium lactate, Vaccinium Vitis-Idaea extract, Trideceth-9, PEG-5-octanoate, Salvia Officinalis oil, Xanthan gum, Methylparaben, Parfum, Benzyl alcohol, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA.

Consistenta:  Prima data m-a mirat ce bine seamana cu o masca de argila, pe care o mai prepar pe acasa. Are o culoare bej si desi nu curge, este fluida. Are un miros la inceput destul de puternic, posibil sa miroase a salvie, insa nu stiu exact ce parfum are aceasta.  Insa nu ma deranjeaza parfumul, mai ales ca o data aplicata pe fata se estompeaza.

Folosire: Asa cum scrie si pe ambalaj, o folosesc o data pe saptamana, dupa ce imi curat bine tenul. Se intampla des sa o utilizez dupa ce fac dus (se pune ca expunere la aburi?:)) ). Imi place ca se aplica usor si se intinde bine pe piele. O las cam 20 minute ( s-a intamplat sa si depasesc si aveam fata putin cam rosie dupa clatire). Imi place ca se curata relativ repede; la curatare folosesc de regula buretele pentru masti luat de pe Lucystyle( nu stiu daca se vede bine in aceasta poza), imbibat in apa calduta si la sfarsit folosesc si o compresa imbibata in apa rece, asa cum este recomandat.

Efecte: Ziceam ca imi seamana bine cu masca de argila.. si la efecte observ ca intr-adevar seamana. Cum incepe sa se usuce pe fata, am senzatia de strangere, insa ma bucur ca nu persista si dupa ce ma clatesc. De asemenea, mi se pare chiar comic cum se vad porii cu masca aplicata, sunt atat de dilatati.. e horror aproape. Dar apoi mi se pare ca vad un efect de micsorare a acestora, cel putin cateva ore. Imi place ca dupa curatare nu am fata rosie (decat daca depasesc cele 20 min) si iritata, iar pielea ramane foarte fina si curata. In ceea ce priveste sebuum-ul, nu isi face atat de tare de cap cateva ore (daca o aplic dimineata, undeva pana pe la 18 nu am treaba cu luciul), insa nu am observat vreun efect pe termen lung in acest caz. De asemenea, ma bucur ca nu am avut probleme cu cosurile dupa folosirea ei, in sensul ca nu mi-a agravat problemele deja existente. Insa nu pot spune ca a avut vreun efect vindecator.

In concluzie, o recomand, insa sa nu va asteptati la minuni in ceea ce priveste cosurile si punctele negre. Mie imi place pentru ca cel putin ziua in care o aplic fata arata parca mai bine: porii mai micsorati, sebuumul tinut in frau. Pentru 8 lei eu zic ca este o masca buna, insa bineinteles nu intrece mastile facute acasa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB