vineri, 30 noiembrie 2012

Review - Fond de ten Farmasi Stay Matte


http://alesi.ro/fond-de-ten-farmasi-stay-matte/296.html


Acesta a fost primul produs Farmasi pe care l-am cumparat, am dat in jur de 15 lei  la un stand Farmasi din Iulius Mall Iasi. M-a atras cuvantul "matte"din denumire..si ambalajul negru. Acum este pe terminate, insa posibil sa il mai cumpar. Il am in nuanta 2 si este foarte deschisa.. m-ar tenta sa iau un 3, asa prin primavara  ca , in caz ca va fi inchis pentru mine, numai bine sa ma pun la bronzat.


Ce spun ei:
Farmasi fondul de ten mat imbogatit cu minerale confera pielii un aspect perfect si proaspat.
Pret: 15 lei / 30 ml



Ce spun eu:

Ambalajul  este din plastic, tipic majoritatii fondurilor de ten, intr-un tub cu capacel. Imi place ca orificiul este mititel, asa ca nu curge prea mult fond de ten aiurea. Mi se pare elegant, fiind negru.. si eu cum sunt o fana a negrului, ii dau un punct in plus pentru asta.

Ingrediente : Din pacate mi s-au cam sters ingredientele de pe ambalaj, insa http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_314252339.html gasiti o lista cu ele. Nu ma incanta faptul ca are un parfum foarte puternic, pe care o persoana mai sensibila nu cred ca l-ar putea suporta.

Consistenta : Este un fond de ten fluid, nici prea cremos, dar nici prea lichid. Se intinde foarte bine si dintr-un bob de fond de ten acopar jumatate de fata, asa ca este spornic. Am observat ca trebuie intins repejor, pentru ca are tendinta de a se usca repede si raman urme daca nu am aoucat sa il intind bine.

Efecte : Alaturi de corectorul lichid de la Farmasi, si fondul de ten a reusit sa ma cucereasca. Mai ales ca are un pret mai mult decat rezonabil. In primul rand are o acoperire foarte buna, printr-un singur strat + corector  ajungand la un grad mediu spre mare.  Nu am incercat pana acum cu 2 straturi, pentru ca nu am avut nevoie, insa nu cred ca este foarte buildable. La inceput este foarte deschis si arat ca o fantoma, insa se adapteaza la culoarea tenului si arata ok in cateva minute. O data aplicat, am observat ca matifiaza foarte bine, fara insa a usca toata fata. Desi mat, aspectul este unul destul de natural, mai ales ca nu se vede prafos pe piele. Insa mi se pare ca tenul trebuie hidratat foarte bine inainte de a folosi fondul de ten, deoarece altfel evidentiaza zonele uscate si cojitele. In ceea ce priveste rezistenta la transfer, nu s-a remarcat nici pozitiv, nici negativ in sensul ca se ia pe telefon/mana, insa nu in exces.Pe el scrie long lasting  si pot spuna ca rezista in jur de 5 ore pana sa inceapa sa se adune si sa curga. Probabil si sebuumul il influenteaza, pentru ca la vreo 3 ore de la aplicare incepe sa imi luceasca fata..iar fondul de ten pare sa se mai duca.

In concluzie, imi place acest fond de ten si mi se pare ca este ok, tinand cont ca are si un pret mititel. Insa nu mi se pare ca aspectul mat rezista mai mult de 2-3 ore, ca la alte fonduri de ten. Doar Revlon Colorstay ce mi s-a parut tare bun la mentinerea aspectului mat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB