vineri, 21 decembrie 2012

Review - Fond de ten Pharmaceris F

http://www.pharmaceris.pl


In cautarea mea de fonduri de ten dermato-cosmetice am dat si peste fondul de ten Pharmaceris F. Mi-a placut ce promitea si am zis ca trebuie sa il incerc. L-am luat din Sensiblu si am dat 50 lei pe el. Am ales nuanta Ivory, cea mai deschisa si mi se potriveste foarte bine, probabil pentru ca se si adapteaza culorii tenului.


Ce spun ei:


Recomandat pentru toate tipurile de ten (inclusiv cel cu probleme şi sensibil). Ajută la camuflarea imperfecţiunilor (pigmentaţie neregulată, capilare dilatate, cicatrici post-acneice, cearcăne, acnee rozacee) şi conferă un colorit uniform şi natural al pielii. Produs testat şi tolerat foarte bine de pielea sensibilă. 
Fondul de ten fluid camuflează foarte bine imperfecţiunile pielii (94%* de subiecţi). Datorită consistenţei uşoare şi utilizării SISTEMULUI INOVATOR CORECTOR DE NOUĂ GENERAŢIE ™, fluidul nu încarcă tenul şi nu lasă impresia de mască, iar efectul se menţine timp de 10 ore*. Nu astupă porii şi nu lasă urme pe haine (83%* de subiecţi). Microcapsulele de filtre minerale protejează împotriva acţiunii nocive a razelor UVA şi UVB. După 2 săpt. de utilizare la 94%* de persoane s-a constatat creşterea elasticităţii pielii şi îmbunătăţirea hidratării cu 15%**.
O piele netedă, proaspătă şi catifelată, cu un colorit uniform si natural, ce nu lasă impresia de mască.


Ce spun eu:
Ambalaj : Imi place tare mult ca tubul de 30 ml a venit si intr-o cutie de carton, mi se pare mai bine protejat. De asemenea, are un alt plus pentru faptul ca are si capacel, fata de unele fonduri de ten cu pompita care nu au. Tubul are 30 ml, este dintr-un plastic mai tare si are pompita cu ajutorul careia dozam foarte usor produsul 

Ingrediente

Aqua, Cyclopentasiloxane, C12-15 Alkyl Benzoate, Cyclohexasiloxane, Pentylene Glycol, Vinyl Dimethicone/ Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butylene Glycol, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Titanium Dioxide, Glycerin, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Propylene Glycol, Polysilicone-11, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Polyglyceryl-3 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isostearate, Magnesium Sulfate, Dimethicone, Aluminum Hydroxide, Stearic Acid, Niacinamide, Candelilla Cera, Lonicera Caprifolium (Honeysuckle) Flower Extract, Triethoxycaprylylsilane, Lonicera Japonica (Honeysuckle) Flower Extract, Sodium Hyaluronate, Silybum Marianum (Lady's Thistle) Extract, CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77492, CI 77491, CI 77499
http://www.cosdna.com/eng/cosmetic_7a6279763.html aici este o lista cu ingrediente si efectele lor. 

Consistenta : Fondul de ten este fluid, insa nu extrem de lichid. Fiind mai cremos, o cantitate cat un bob de mazare acopera cam jumatate de fata, deci trebuie destul de putin produs. De asemenea, are un miros discret, abia se simte.


Efecte : Imi place acest fond de ten tare mult, insa cred ca pe un ten gras se comporta bine doar iarna. Spun asta pentru ca nu matifiaza prea tare, luciul aparand in 2 ore, asta in conditii de iarna. Vara posibil sa fie mai problematic. Ma bucur tare mult ca are SPF 20, un factor destul de bun zic eu.
Datorita pompitei dozez foarte usor cantitatea de produs si o pompita imi ajunge pentru toata fata. Fiind fluid, se intinde foarte usor pe piele si nu se usuca rapid, putem lucra cu el pana obtinem aspectul dorit.
In ceea ce priveste acoperirea, ii acord nota 10. Nu se lauda degeaba cu noul sistem corector si cu camuflarea tuturor imperfectiunilor. Chiar nu am probleme daca aplic acest fond de ten : dispar si roseata, si cicatrici de la cosuri si acneea. Doar daca este un cos mai mare simt nevoia sa aplic si un concealer pe deasupra, insa posibil ca problema sa fie doar in capul meu.
Aspectul  nu este unul foarte mat, de aceea pentru mine pudra este obligatorie. Pe un ten normal sau uscat cred ca este in regula.  Insa imi place finish-ul antural pe care il da, pentru ca la o acoperire asa de buna ma asteptam sa aiba un aspect de masca. Insa chiar arata bine pe fata. Din pacate acoperirea nu se mentine 10 ore cum se lauda ei, ci mai degraba vreo 4 ore, poate si pentru ca incepe sebumul sa isi faca de cap. Asadar rezistenta sa nu este foarte mare. Insa macar dispare treptat de pe fata. De asemenea, nu evidentiaza zonele uscate si nu se aduna in liniile fetei, probabil pentru ca nu este matifiant.
Se mai lauda ca ar fi rezistent la transfer.. si aici sunt de acord. Nu am observat sa se ia pe telefon sau pe haine. Insa desi rezistent la transfer, nu am probleme in ceea ce priveste demachiatul, in sensul ca nu trebuie sa insist foarte mult.

In concluzie, mi se pare un fond de ten bun, avand insa marele minus ca nu matifiaza. Dar pentru un ten normal/uscat cred ca este perfect.

4 comentarii:

fashionstoryandmore spunea...

E foarte bunnnnn fondul asta de ten.
Prima data l-am luat vara trecuta si nu am gasit decat nuanta Bronze dar a fost ok pt ca era vara si s-a adaptat bine culorii tenului meu chiar dc nu era exact nuanta mea de fond de ten.
Si de la mine primeste tot 10 si pentru aspect si pentru ambalajul cu pompita.Un punct in plus si pt Spf ;)

Raluca spunea...

Buna!Si eu l-am incercat azi pe mana,stiu ca nu-i ok si eu is deschisa la fata,da parca prima nuanta e var var,iar a doua mi se pare prea bejulie,nu-mi place.Am obs si eu ca acopera f bine.Eu am tenul normal usor mixt in zona T oare,oare se duce de pe ten dupa 4 ore cum ai spus tu?Oricum daca ar fi sa iau prima nuanta clar tre sa combin cu un fdt mai inchis.

Anonim spunea...

Buna, pe tenul tau posibil sa reziste mai mult.. eu am tenul gras, foarte rar gasesc fonduri de ten care sa reziste (cum ar fi Colorstay)!

Unknown spunea...

Eu am o relatie de love-hate cu acest fond de ten. La mine acopera foarte bine (am rozacee, acnee, semne lasate de acnee si pistrui), rezista chiar si 12 ore (mai putin pe semnele lasate de acnee, care sunt foarte rosii si maricele), insa la transfer nu exceleaza. Am tenul gras, uneori folosesc pudra, alteori nu.

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB