marți, 5 martie 2013

Review - Fond de ten Maybelline Dream Satin Liquid





Am fost mult timp curioasa sa vad cum este acest fond de ten, pentru ca am citit si pareri pro si contra. Apoi am pus mana pe o mostra de 10 ml si nu m-am lasat pana nu am terminat-o. Nuanta incercata de mine a fost 10 Ivory, care mi s-a potrivit foarte bine acum iarna.


Ce spun ei:
Fond de ten cu formulă aerată care catifelează şi netezeşte tenul pentru o acoperire impecabilă.
Trăieşte o nouă senzaţie:

  • - Fond de ten spumă lichidă
  • - Textură lejeră şi aerată
  • - Acoperire impecabilă
  • - Finisare satinată
 Pret: in jur de 40-45 lei / 30 ml


 Ce spun eu:

Avand doar mostra, nu ma pot pronunta cu privire la ambalaj, insa am vazut ca are pompita, deci are un mare plus de la mine. 

Ingrediente: http://cosdna.com/eng/cosmetic_7d0a39094.html este o lista cu ingredientele din 2010, nu stiu daca au schimbat formula intre timp. 

Consistenta sa este una foarte cremoasa, nu stiu de ce ma asteptam sa fie lichid, insa nu.. este chiar destul de dens. Are o textura spumoasa, asa cum este si descris. In ceea ce priveste mirosul, nu m-a "izbit" niciun fel de parfum prea puternic, asadar nu pot sa va zic exact cum miroase, insa este clar discret. 

Ca efecte, inca o data am fost dezamagita din cauza tenului meu gras. Mi se pare un fond de ten bun, lejer, insa nu il recomand pentru un ten gras si cu probleme.

Textura sa este foarte usoara, se aplica si se intinde repede si fara prea mult efort, fiind necesara o cantitate mica. De asemenea, nu se usuca repede si nu evidentiaza zonele uscate ( in caz ca avem). 
Am fost putin dezamagita de acoperire, pentru ca unele fete spuneau ca are o acoperire mare. Din experienta mea si pe tenul meu, un strat subtire de fond de ten asigura uniformizarea tenului si diminuarea imperfectiunilor, insa gradul de acoperire este mic spre mediu. Cu un concealer bun insa, acoperirea poate fi sporita. Este buildable, asa ca putem aplica un al doilea strat subtire fara a se cunoaste prea tare, insa eu prefer sa aplic doar un strat pentru a nu incarca fata. 
Finishul este satinat intr-adevar, in sensul ca nu matifiaza, ci da pielii un aspect natural, glowy. Pentru un ten gras insa, mi se pare ca nu este cea mai buna optiune, deoarece prefer un finish semi-mat macar. Pudra este obligatorie pentru a fixa fondul de ten si a matifia macar putin fata. 
Rezistenta sa la transfer este redusa, am observat ca se ia pe telefon/ gulerul gecii destul de usor. Astfel, si acoperirea are de suferit. Insa macar nu se strange in ridurile de expresie si nu curge. Luciul isi face simtita prezenta cam in 2-3 ore, in conditiile in care am aplicat si pudra. Pentru mine acesta este un alt minus. 

In ceea ce priveste efectele asupra pielii, am observat aparitia unor cosuri mici in urma folosirii sale, fiind singurul produs nou introdus in rutina zilnica. Insa nefolosind varianta de 30ml, nu stiu daca are acest efect pe termen lung sau daca monstruletii au aparut din alta cauza.


In concluzie, mi-a placut textura sa si aspectul natural pe care il confera, insa il gasesc mai potrivit pentru un ten normal/uscat cu probleme minore sau inexistente. M-a nemultumit gradul de acoperire si faptul ca nu matifiaza.

Voi l-ati incercat?

3 comentarii:

Gya spunea...

L-am incercat, dar imi aduc aminte ca avea puterea de acoperire mica si nici nu rezista

Alina spunea...

l-am avut acum 3 ani si mi-a placut :).

Unknown spunea...

Nu l-am incercat, dar il am pe Dream Nude Airfoam si nu sunt foarte multumita de el :(

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB