miercuri, 17 aprilie 2013

Tenul sensibil și noile fonduri de ten La Roche Posay Toleriane Teint

                                                                           Sursa

Fiecare persoana are un anumit tip de ten, categoriile cele mai mari fiind: ten uscat, ten normal, ten mixt și ten gras. Însă fiecare dintre acestea poate fi și acneic, și sensibil. De aceea este important să "diagnosticam" tipul de ten (acasa foarte utile sunt testul șervețelului sau testul creionului), pentru ca apoi sa ne alegem produsele potrivite. Cand eram prin liceu am experimentat destul de mult cu tenul meu, folosind produse care nu se potriveau de nicio culoare cu tipul de ten și am rămas acum cu niște urme post-acneice care îmi amintesc că TREBUIE folosite produse adecvate. Așa că nu este de mirare că mi se mai „răzvrătește” tenul și este sensibil. Și din păcate, pentru tenul gras multe produse sunt formulate prost (cu alcool sau astringenți) care nu duc la nimic bun.




Particularizând, tenul sensibil are nevoie de o îngrijire specială, sper că nu este o surpriză pentru nimeni. Am observat, întrebând prin jurul meu, că multe fete nu acordă tenului o atenție deosebită, însă sunt extrem de preocupate cu creme speciale pentru ochi, pentru ca deh, e zona sensibilă. Mai este cazul sa spun cât de mult greșesc?




Iritațiile, roșeața, petele sau descuamările indică o toleranță scăzută a tenului nostru față de produsele cosmetice folosite și la factorii agresivi de mediu. De aceea, pentru tenul sensibil trebuie stabilită o rutina clară, care să respecte următoarele reguli și nu numai:
  • folosirea unor produse(creme, toner, loțiuni, seruri, orice) cu cât mai puține ingrediente iritante ( în cazul ideal fără iritanți), cu cât mai puțini conservanţi, coloranţi, fără parfum şi alcool. Pentru asta recomand când cumpărați un produs să consultați Cosmetiscop-ul
  • demachierea corectă, cu produse special concepute pentru o piele sensibilă 
  • hidratarea din interior ( nu uitați de consumul de apă!) și din exterior (cu creme din game speciale pentru tenul sensibil)
  • utilizarea produselor cu SPF (minim 15 in sezonul rece, vara macar un 25 zic eu ca trebuie)
  • atenție la data de expirare a produselor!! NU folosiți produsele peste termenul de valabilitate și chiar dacă este în termen, dar vedeți schimbări de miros, consistență, etc. mai bine luați altul nou! Nu este bine nici în cazul altui tip de ten, însă mai ales în acest caz nu recomand nici depășirea cu o zi!
  • reducerea frecvenței aplicării unui scrub/ gomaj (exfolierea mecanică), deoarece particulele exfoliante pot sensibiliza tenul și mai mult (exfolierea chimică mi se pare mai indicată în toate cazurile)
  • înlăturarea din rutină a produselor care nu au reacționat bine cu pielea. Nu trebuie folosite de nu știu câte ori, că poate poate se învață tenul. Sunt atât de multe produse pe piață încât chiar avem de unde alege! 
  • nu introduceți în rutină multe produse noi deodată, deoarece așa nu vă veți mai da seama ce produs nu tolerează pielea.
Important:  nu uitați că trebuie mult timp și de regulă câteva experiențe negative (vreau să cred că nu numai eu am ghinionul de a nu găsi produse potrivite din primele încercări) până să vă construiți rutina de îngrijire ideală pentru tenul vostru. Încercarea este mama învățăturii.
De asemenea, trebuie avut grijă și la alimentație (o detoxifiere nu ar strica, precum și asigurarea aportului necesar de vitamine), la mediul în care ne desfășurăm activitățile. În cazul unui ten foarte sensibil cred că este necesară și o vizită la un dermatolog pentru a identifica posibilele cauze ale hiper-sensibilității pielii.

Dar știți cum e, nu? Ușor de dat sfaturi, mai greu de respectat! Așa și eu acum, indic repede tot ce trebuie făcut, însă eu tot fac experimente, folosesc unele produse cu iritanți pe ideea că poate nu o sa pățesc nimic, etc. Dar sper ca, în timp, să mă trezesc la „cruda realitate” și să mă țin de „program”, pentru că altfel risc să par fățarnică. 

Din punctul meu de vedere, tenul meu avea o sensibilitate scăzută, însă folosind o serie de tratamente pentru acnee, am reușit să îmi sensibilizez tenul cam mult în ultimul timp, astfel că regulat am probleme cu roșeața și descuamări. Nu am pățit să mă irit de la vreun produs, slavă Domnului! Dar tot am fost determinată să mă orientez spre creme din gama pentru ten sensibil; știu că este importantă și folosirea unui fond de ten potrivit, mai ales că stă pe fața mea zilnic timp de câteva ore. Însă nu am reușit deocamdată să găsesc un fond de ten care să fie potrivit unui ten sensibil și gras în același timp. Am folosit fondul de ten corector fluid de la Toleriane timp de vreo 2 ani, dar am fost tare dezamăgită că nu matifia și îmi lucea fața în 2-3 ore mereu. Apoi am dat startul căutării fondului de ten potrivit, însă tot nu pot spune cu mâna pe inimă că am găsit fondul de ten perfect, mai ales că aș prefera un produs dermato-cosmetic totuși ținând cont de problemele mele. Ce îmi doresc tare mult de la un fond de ten:
- acoperire medie
- matifiere timp de măcar 5 ore
- SPF 15 (minim)
- dermato-cosmetic (pentru că unele sunt mai bine formulate astfel)
- aspect cât de cât natural

De aceea sunt entuziasmata sa vad ca La Roche Posay au venit în ajutorul meu și al tuturor fetelor cu un ten pretentios si sensibil. Astfel, ei au creat noile fonduri de ten Toleriane Teint, special concepute pentru tenul sensibil : pentru un ten normal-uscat - Toleriane Teint Fond de ten cremă cu efect hidratant / pentru un ten gras: Toleriane Fond de ten spumă cu efect matifiant, ambele cu SPF 20

                                                                         Sursa


Ingredientele minune din aceste 2 fonduri de ten sunt:
- Perlita (în fondul de ten spumă matifiant)
- Acidul hialuronic (în fondul de ten cremă hidratant)
De asemenea, ambele fonduri de ten conțin Elastogel, o tehnologie care asigură rezistența de lungă durată a fondului de ten, aceste contopindu-se cu pielea.


Toleriane Teint este prima gamă de fonduri de ten care folosește aceste ingrediente și chiar aș vrea să încerc Fondul de ten spumă matifiant, pentru a vedea ce efecte are asupra tenului meu. Și un fond de ten matifiant dermato-cosmetic sună ideal, mai ales pe perioada verii și pe perioada tratamentelor folosite împotriva acneei.

Așa că am decis să particip la concursul organizat aici, în speranța că astfel îmi voi îndeplini dorința de a încerca acest fond de ten. În plus, dacă voi fi fericita câștigătoare, voi avea ocazia să vă fac și vouă o surpriză drăguță!

Vă tentează?


* Articol scris pentru concursul organizat pe The Beauty Addict

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB