duminică, 10 martie 2013

Review - La Roche Posay Effaclar DUO





In lupta mea cu acneea, am dat si peste acest produs. Dupa ce am citit o serie de pareri si pro si contra, am zis ca merita sa il incerc. Oferta de la Farmacia HelpNet cu apa termala de 150 ml gratuita la cumpararea unei creme de la LRP m-a convins : acum doua saptamani am cumparat crema Effaclar DUO. Am utilizat-o zilnic, si dimineata si seara, asa cum este recomandat tocmai pentru a vedea daca are vreun efect.


Ce spun ei:
EFFACLAR DUO este un produs de ingrijire complet care combina 4 ingrediente active pentru a trata principalele simptome ale tenului acneic.
Imperfectiuni localizate: Niacinamida si Pirocton Olamina impiedica proliferarea bacteriana si elimina imperfectiunile.
Pori astupati de sebum: asocierea de LHA si Acid Linoleic curata porii si elimina celulele moarte acumulate la suprafata pielii si responsabile de astuparea porilor.
Aceste ingrediente active sunt combinate cu apa termala La Roche-Posay calmanta si anti-iritanta, pentru a reduce roseata.
Formula fara parabeni.



Ce spun eu:

Produsul vine intr-un tub de 40 ml, igienic, care permite dozarea cu usurinta a cantitatii necesare ( care, apropo, este foarte mica pentru o singura aplicare).

Consistenta sa este cremoasa, insa nu foarte densa, ci mai degraba are o textura lejera, de gel. Se intinde foarte usor, o cantitate mica ajunge pentru toata fata (desi eu aplic doar pe zonele cu probleme, care oricum ocupa 2/3 din fata). Mirosul nu este foarte puternic, asemanator mirosului unor produse din plante si nu persista. 

Ingredientele se gasesc  pe site-ul LRP. Din cate am observat crema este formulata ok, are Parfum insa la sfarsitul listei deci in cantitate mica. Am vazut ca si pe Beautypedia este considerat un produs relativ bun.

Si acum.. efectele avute:
Crema nu a facut minuni din prima zi asa cum se laudau unele fete, insa dupa 2 saptamani de aplicare dimineata si seara zilnic se cunoaste ca am folosit-o.  De asemenea, nu mi-a amplificat problemele si nici nu mi-a uscat fata, dar pe un ten sensibil s-ar putea sa aiba asemenea efecte. In ceea ce priveste excesul de sebuum, nu stiu daca a avut efect crema, deoarece am folosit destul de mult Colorstay, cu care oricum ma inteleg bine, insa observ ca dimineata nu mai am fata asa uleioasa cand ma trezesc ca in alte dati.
Ce imbunatatiri am observat:
- roseata s-a diminuat vizibil, mai ales in zonele in care aveam urme de la acnee
- urmele post-acneice nu au disparut, insa s-au mai estompat
- cosurile prezente la inceperea folosirii cremei s-au vindecat mai repede, fara a lasa urme
- in afara de cosul regulamentar din barbie care apare cu o saptamana inainte de "probleme" nu mi-au mai aparut alte cosuri, in contextul in care "trebuia" sa am saptamanal 2-3 cosuri prezente mai mici sau mai mari.

Voi reveni cu un update dupa 1 luna, deoarece atunci tenul meu ar trebui sa aratae mult mai bine daca isi face crema efectul. Sper sa am vesti bune!

Voi ati incercat-o?























   

3 comentarii:

Buburuza spunea...

Da,urmeaza sa-i fac si eu un review in curand sper,multe din ce ai precizat tu se aplica si pentru mine,dar per total e un ok mare :* te invit si pe la mine
http://buburuzacuatitudine2008.blogspot.ro/

MayDay spunea...

Am folosit-o si eu si mi-a placut. Te urmaresc prin GFC si tocmai te-am adaugat in blogroll. Te astept si pe la mine si daca iti place blogul, m-as bucura daca ai face la fel. :) Pupici!
http://the-may-day.blogspot.ro/

Anonim spunea...

Multumesc! Si eu te urmaresc de ceva timp prin GFC, acum am observat ca nu te am si in blogroll, dar te adaug! Te citesc de mult timp!

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Beauty call... | by TNB